Iohannis a promulgat legea pentru stoparea risipei alimentare. Ce beneficii prevede actul normativ
March 15, 2024

Iohannis a promulgat legea pentru stoparea risipei alimentare. Ce beneficii prevede actul normativ

By
  • 15
  • 0

Prin noua lege consumatorii vor putea beneficia de preţuri reduse la alimente înainte de data expirării şi va fi simplificată procedura prin care organizaţiile neguvernamentale pot să primească alimente care nu au grad mare de perisabilitate.

Președintele României, Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, republicată, cu modificările ulterioare.

Legea vizează organizarea la nivel naţional a activităţii tuturor operatorilor economici din sectorul agro-alimentar şi măsurile privind reintroducerea alimentelor în circuitul economic, distribuirea alimentelor către persoanele defavorizate şi conectarea producătorilor locali cu distribuitorii şi comercianţii din România.

De asemenea, legea introduce o serie de obligaţii specifice în sarcina autorităţilor şi instituţiilor…

Citeşte mai mult

Prev Post

Honda și Nissan vor dezvolta împreună vehicule electrice

Next Post

Institutul Fundeni va avea o nouă clădire – proiect de HG: „Standardele europene recomandă înlocuirea unei clădiri medicale după 30-50 de ani”

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0