Jandarm de 31 de ani mort, după ce a căzut într-o râpă de 300 de metri în Parâng
January 6, 2023

Jandarm de 31 de ani mort, după ce a căzut într-o râpă de 300 de metri în Parâng

By
  • 165
  • 0

Un jandarm din Gorj, în vârstă de 31 de ani, a murit după ce a căzut joi într-o râpă de aproximativ 300 de metri, în Munții Parâng.

Bărbatul era în afara programului de muncă și se afla alături de un coleg într-o drumeție în Parâng. Acolo s-a dezechilibrat şi a căzut într-o râpă de aproximativ 300 de metri. Alarma a fost dată de prietenul său, care după mai multe tentative de a-l ajuta pe jandarm, a hotărât să se întoarcă în localitate să ceară ajutor. Din cauza condițiilor de vreme rea, operațiunea de salvare nu s-a putut desfășura ieri, când a avut loc accidentul, au declarat autoritățile, potrivit unei informări a IJJ Gorj, citată de Agerpres.

„Un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, aflat în timpul liber, în timp ce efectua o drumeţie în Munţii Parâng, s-a dezechilibrat şi a căzut într-o râpă de aproximativ 300 de metri. Acesta era însoţit de un alt coleg care, în încercarea de a-l prinde, a pierdut rucsacul şi telefonul. A coborât în râpă, găsindu-l pe jandarm cu multiple traumatisme la cap, fără a prezenta semne vitale. Întrucât jandarmul care coborâse în râpă nu a reuşit să găsească telefonul pentru a solicita sprijin, a luat decizia de a pleca spre cea mai apropiată localitate, pentru a găsi ajutoare. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, nu s-a putut interveni încă de aseară, locul unde s-a produs accidentul nu a putut fi identificat, intervenţia pentru recuperarea jandarmului fiind amânată din cauza codului galben de viscol”, au transmis reprezentanţii IJJ Gorj.

În acest moment, două echipe de jandarmi montani din cadrul IJJ Gorj, însoţiţi de colegul care a fost alături de jandarm, intervin pe munte pentru a identifica zona unde s-a produs accidentul, în vederea recuperării bărbatului.

„Acţiunea de căutare a început în această dimineaţă, încă de la ora 06,00. Eforturile de identificare ale jandarmului sunt susţinute şi de echipele de salvamont. Ieri, după aflarea informaţiei, reprezentanţii Jandarmeriei Gorj au luat legătura cu procurorul, care a delegat jandarmilor o parte din competenţe, respectiv activităţi de cercetare şi fixare la faţa locului, precum şi realizarea de fotografii judiciare. Menţionăm faptul că, încă de aseară, familia jandarmului a fost anunţată de producerea evenimentului de către psihologul din cadrul Jandarmeriei Gorj, care le este alături pentru a acorda asistenţă de specialitate”, a mai anunţat IJJ Gorj.

 

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-jandarm-de-31-de-ani-mort-dupa-ce-a-cazut-intr-o-rapa-in-parang-2206607.

Prev Post

Cum se redeschid școlile, de luni. Ministerul Educației a anunțat noile reguli: „Accentul să fie pus pe prevenţie”

Next Post

Opt oameni, printre care doi copii, au fost răniți într-un accident rutier produs în județul Vâlcea

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0