Un sirian venit în România din Olanda a adus cu el 26 de țigări cu cannabis, pastile și 12.600 de euro ascunși în bagaj
January 6, 2023

Un sirian venit în România din Olanda a adus cu el 26 de țigări cu cannabis, pastile și 12.600 de euro ascunși în bagaj

By
  • 116
  • 0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional Henri Coandă, au depistat un cetăţean sirian, rezident în Olanda, care călătorea din direcţia Eindhoven şi avea în bagajul de mână 26 de ţigarete artizanale, care conţineau o substanţă vegetală, presupusă a fi cannabis. În cauză, se derulează cercetări sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, iar bărbatului nu i s-a permis continuarea călătoriei, fiind înapoiat în direcţia din care venea.

În data de 05.01.2023, ora 18,00, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Eindhoven, un cetăţean sirian, cu rezidentă Olanda, în vârstă de 35 de ani.

În baza analizei de risc, după efectuarea formalităţilor de frontieră, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra bărbatului şi bagajelor acestuia.

În urma controlului fizic efectuat asupra bagajului de mână, au fost descoperite 26 ţigarete artizanale ce conţineau o substanţă vegetală de culoare maronie cu un miros înţepător, ambalate în 3 punguţe de plastic transparent, 2 folii cu pastile pentru diabetici şi 8 alte pastile. Totodată a mai fost descoperită suma de 12.600 euro.

La cercetări, persoana a precizat că substanţa conţinută de ţigarete este cannabis şi a cumpărat-o legal din Olanda. Persoana a mai declarat ca vine in Romania ca turist.

S-a procedat la cântărirea ţigaretelor, rezultând greutatea brută de 51,35 grame (substanţa şi ambalaj), urmând a fi trimise spre expertiză la laboratorul de specialitate.

În cauză, s-a întocmit lucrare penala pentru săvârşirea infracţiunilor de introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul sau exportul de droguri de risc fără drept şi deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept, care a fost declinată spre competenţa de soluţionare în favoarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Totodată, persoanei i s-a refuzat intrarea pe teritoriu României, urmând ca, în cursul acestei zile să fie înapoiată în Olanda.

 

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-sirian-venit-in-romania-din-olanda-a-adus-cu-el-26-de-tigari-cu-cannabis-pastile-si-12-600-de-euro-ascunsi-in-bagaj-2206485.

Prev Post

Opt oameni, printre care doi copii, au fost răniți într-un accident rutier produs în județul Vâlcea

Next Post

Concurs cu probă de alergare pentru un post de șef la Ambulanța Gorj. Instituția a anunțat ulterior că a fost o eroare

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0