Institutul Fundeni va avea o nouă clădire – proiect de HG: „Standardele europene recomandă înlocuirea unei clădiri medicale după 30-50 de ani”
March 15, 2024

Institutul Fundeni va avea o nouă clădire – proiect de HG: „Standardele europene recomandă înlocuirea unei clădiri medicale după 30-50 de ani”

By
  • 16
  • 0

​Institutul Clinic Fundeni din București ar urma să aibă o nouă clădire, construită de la zero. Ministerul Sănătății a publicat, în dezbatere publică, un proiect de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Relocare, dezvoltare și construire ansamblu medical nou Institutul Clinic Fundeni”.

Institutul FundeniFoto: AGERPRES

Sectorul sanitar din România se bazează pe o infrastructură proiectată și construită în secolul trecut

Sectorul sanitar din România se bazează pe o infrastructură proiectată și construită în secolul trecut, „majoritatea spitalelor având o viață mai lungă de 50-60 de ani, activitatea acestora se desfășoară în clădiri învechite, care nu integrează eficient serviciile medicale şi circuitele necesare pentru o bună desfășurare a acestora. Adaptarea infrastructurii actuale la nevoile serviciilor medicale de azi este de cele mai multe ori imposibilă sau…

Citeşte mai mult

Prev Post

Iohannis a promulgat legea pentru stoparea risipei alimentare. Ce beneficii prevede actul normativ

Next Post

Liderul galeriei Rapid, arestat preventiv pentru 30 de zile!/Ce decizie s-a luat în cazul lui Daniel Niculae

post-bars

Leave a Comment