Elvețienii au votat pentru a 13-a pensie
March 3, 2024

Elvețienii au votat pentru a 13-a pensie

By
  • 15
  • 0

Elveţienii, a căror populaţie îmbătrânită se confruntă cu o creştere a costului vieţii, au votat duminică în favoarea celei de-a 13-a pensii, potrivit rezultatelor aproape finale ale referendumului, prezentate de Agenţia France-Presse, relatează News.ro.

Pensionari pe malul lacului Geneva din ElvețiaFoto: DreamsTime

Propunerea a primit 58,2% din voturile din ţară, potrivit acestor rezultate provizorii, care arată de asemenea că a obţinut majoritatea voturilor în mai mult de jumătate din cele 26 de cantoane elveţiene, o condiţie pentru adoptarea sa, potrivit AFP.

Măsura, susţinută de Confederaţia sindicală elveţiană şi de partide de centru-stânga, are nevoie de aprobarea majorităţii celor 26 de cantoane elveţiene pentru a putea fi adoptată, după cum subliniază Reuters. Propunerea fusese respinsă de guvern, de lobby-urile din mediul de afaceri şi parlament, care în prezent înclină spre dreapta, ca fiind ineficientă din punct de…

Citeşte mai mult

Prev Post

Iliescu, interviu la împlinirea vârstei de 94 de ani: „Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine. Lumea nu începe cu noi și nu se termină cu noi”

Next Post

România SUFERĂ un nou eșec dur la rugby! Stejarii au pierdut semifinala

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0