Noi declarații controversate făcute de un oficial maghiar: „Cluj-Napoca nu se poate separa de personalitățile istorice maghiare și maghiari”
August 15, 2023

Noi declarații controversate făcute de un oficial maghiar: „Cluj-Napoca nu se poate separa de personalitățile istorice maghiare și maghiari”

By
  • 48
  • 0

Un secretar de stat maghiar a făcut noi declarații controversate în timpul unei vizite la Cluj. Oficialul susține că „fără Cluj nu există istorie maghiară, nu există națiune maghiară” și a punctat că dezvoltarea orașului se datorează și unității maghiare. 

Árpád János Potáp, secretar de stat responsabil pentru politici naționale

„Prin aceasta nu afirmăm că doar maghiarilor le aparţine oraşul. În ultimele secole, decenii şi chiar şi astăzi, Cluj-Napoca a aparţinut întotdeauna oamenilor care au trăit şi trăiesc în acest oraş şi care au contribuit la dezvoltarea acestui oraş cu munca, sârguinţa şi talentul lor”, a transmis oficialul maghiar, care a punctat că orașul Cluj-Napoca nu se poate separa de personalitățile istorice maghiare și de maghiari, potrivit Hirado.Hu.

Árpád János Potáp, secretar de stat responsabil pentru politici naționale în cadrul Cancelariei prim-ministrului ungar, a participat la…

Citeşte mai mult

Prev Post

„Sper şi cred că este posibil”. Ministrul german de Finanțe, în favoarea livrării de rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei

Next Post

Champions League: Aris Limassol vs. Rakow Czestochowa – Doi români spre play-off

post-bars

Leave a Comment