Guvernul vrea taxe noi. Negru pe alb, nu stă prost la colectare, ci la cheltuieli. Poți fi sigur că va respecta restructurarea administrației?
August 7, 2023

Guvernul vrea taxe noi. Negru pe alb, nu stă prost la colectare, ci la cheltuieli. Poți fi sigur că va respecta restructurarea administrației?

By
  • 53
  • 0

  • ZF: La şase luni din 2023, guvernul trebuia să colecteze 50 mld. euro şi a colectat 49, aproape de ţintă. La cheltuieli însă, nerealizarea este triplă.
  • Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Marcel Boloş au prezentat săptămâna trecută setul de măsuri pentru reducerea cheltuielilor de la stat.
  • Departa­mentul de comunicare de la Ministerul de Finanţe are 17 angajaţi, cât unele dintre cele mai mari redacţii de presă scrisă din România acum.

Guvernul vrea taxe noi. Negru pe alb, nu stă prost la colectare, ci la cheltuieli.

Coaliţia de guvernare PSD-PNL vine cu două seturi de măsuri pentru a corecta derapajul bugetar din prima jumătate din an. Primul set de măsuri, şi cel mai masiv, este despre creşteri de taxe şi taxe noi. Al doilea set de măsuri este pe partea de economii la bugetul de stat. Cifrele din execuţia bugetară la şase luni arată însă limpede: problema este la cheltuieli, şi nu la venituri. La şase luni din 2023, guvernul trebuia să…

Citeşte mai mult

Prev Post

Elon Musk: Vom plăti avocații celor care au probleme cu angajatorii din cauza postărilor pe platforma X

Next Post

Șeful PNL cere o impunere prudentă a măsurilor bugetare: „Să nu fie aplicate otova, fără să vedem consecințele”

post-bars

Leave a Comment