Ce rămâne după Budăi. Legile importante care rămân moștenire viitorului ministru al Muncii
July 16, 2023

Ce rămâne după Budăi. Legile importante care rămân moștenire viitorului ministru al Muncii

By
  • 27
  • 0

Ministrul Muncii a demisionat joi, 13 iulie, din funcția de ministru al Muncii în urma dezvăluirilor mass-media privind azilele din județul Ilfov. Budăi a lăsat neterminate la minister o serie de reforme importante.

Ce reforme au rămas neterminate la Ministerul Muncii FOTO: Inquam Photos

Printre reformele neterminate pe care le-a lăsat moștenire Marius Budăi viitorului ministru al Muncii se numără: legea pensiilor speciale care este la CCR, legea salarizării, legea pensiilor publice și, în contextul dat, legea asistenței sociale.

Legea pensiilor speciale, adoptată la finalul lunii iunie de Parlament, a fost atacată la CCR de Înalta Curte de Casație și Justiție care susține că „sesizarea de neconstituţionalitate priveşte actul normativ în întregime, reţinându-se de către Secţiile Unite atât vicii de neconstituţionalitate de natură extrinsecă, cât şi intrinsecă”.

Curtea Constituțională va dezbate miercuri, 26 iulie,…

Citeşte mai mult

Prev Post

O companie indiană de IT face cursuri de inteligență artificială pentru toți angajații. Suma colosală pe care o investește

Next Post

SuperLiga: FC U Craiova vs FCSB – Spectacol cu „casa închisă” la Tg. Jiu

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0