Belarus: Lukaşenko anunță că va candida pentru un nou mandat de președinte în 2025
February 26, 2024

Belarus: Lukaşenko anunță că va candida pentru un nou mandat de președinte în 2025

By
  • 16
  • 0

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat duminică că va candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor, un anunţ făcut în ziua alegerilor legislative, calificate de opoziţia în exil drept un simulacru şi anemice, după ani de reprimare a opoziţiei, relatează AFP și Agerpres.

Aleksandr LukaşenkoFoto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

După realegerea sa mult contestată în 2020, liderul belarus a reprimat protestele fără precedent ale opoziţiei, sute de persoane fiind trimise la închisoare, iar alte mii forţate să plece în exil.

“Spuneţi-le tuturor că voi candida” în 2025, a spus, după vot, Aleksandr Lukaşenko, care se află la conducerea ţării din 1994, potrivit canalului Telegram administrat de echipa sa.

Niciun membru al opoziţiei nu a putut participa la alegerile legislative de duminică. Liderii din exil ai opoziţiei au cerut populaţiei să boicoteze votul.

Preşedintele Lukaşenko a subliniat, de asemenea, că…

Citeşte mai mult

Prev Post

Ce spune Dan Bittman, despre posibilitatea candidaturii din partea la Primăria Sectorului 1: „nu vreau sa le distrug încrederea în mine”

Next Post

Are doar 14 ani, dar e de neoprit la volan. Nu pot să mă uit la întreaga cursă

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0