Cel mai bătrân bărbat din Italia a murit la vârsta de 111 ani
January 2, 2024

Cel mai bătrân bărbat din Italia a murit la vârsta de 111 ani

By
  • 23
  • 0

Cel mai bătrân bărbat din Italia, Tripoli Giannini, care a declarat că longevitatea sa se datorează „meselor uşoare şi lipsei de stres”, a murit la vârsta de 111 ani, scrie The Guardian.

LumanareFoto: Alain Lacroix | Dreamstime.com

Tripoli Giannini, poreclit Tripolino, a murit în locuinţa sa din Cecina, lângă Livorno, în Toscana, în ajunul Anului Nou. El era al doilea cel mai bătrân bărbat din Europa, după André Ludwig, un francez cu 75 de zile mai în vârstă.

Fiul lui Giannini, Romano, a scris pe Facebook: „Credea că este nemuritor… în schimb, la ora 9.30, în ziua de San Silvestro (ajunul Anului Nou), tatăl meu Tripoli Giannini a murit. Avea 111 ani şi 133 de zile – un record! Se alătură soţiei sale, Tosca, mama mea, care l-a aşteptat timp de peste 40 de ani”.

Giannini se număra printre centenarii din Italia. Potrivit cifrelor Istat, agenţia naţională de statistică, în 2023 existau 22.000 de persoane cu vârsta de peste 100…

Citeşte mai mult

Prev Post

Ce spune Karner în presa austriacǎ despre acordul privind aderarea parțială a României la Schengen

Next Post

Reformarea instituțiilor centrale a bătut pasul pe loc în 2023. Care au fost singurele instituțiie care au aplicat „austeritatea bugetară”

post-bars

Leave a Comment