Justiția americană a redeschis cazul de exploatare sexuală împotriva trupei Nirvana din cauza copertei albumului „Nevermind”
December 22, 2023

Justiția americană a redeschis cazul de exploatare sexuală împotriva trupei Nirvana din cauza copertei albumului „Nevermind”

By
  • 17
  • 0

O curte de apel din SUA a reluat un proces în care trupa rock Nirvana este acuzată că a publicat imagini cu exploatarea sexuală a unui copil prin folosirea unei fotografii cu un bebeluş de patru luni dezbrăcat pe coperta albumului de succes „Nevermind” din 1991, relatează The Guardian și News.ro.

Spencer Elden cu un exemplar al albumului „Nevermind”Foto: John Chapple / Splash / Profimedia Images

Curtea de apel a anulat decizia unei instanţe inferioare, potrivit căreia Spencer Elden, bebeluşul de pe copertă, a aşteptat prea mult timp pentru a intenta un proces împotriva trupei grunge din Seattle. Instanţa nu s-a pronunţat dacă coperta albumului “Nevermind” constituie o imagine de abuz sexual asupra copiilor.

„Acest eşec procedural nu ne schimbă punctul de vedere”, a declarat joi avocatul Nirvana, Bert Deixler. „Vom apăra acest caz lipsit de merite cu vigoare şi ne aşteptăm să câştigăm”, a adăugat el.

Avocatul lui Elden, Robert…

Citeşte mai mult

Prev Post

Iohannis: nu putem permite ca trecerea timpului să dea naștere unei false cosmetizări a trecutului comunist

Next Post

A murit economistul Robert Solow, laureat al Premiului Nobel

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0