De cât ajutor financiar extern are nevoie Ucraina în 2024 – estimarea FMI
December 20, 2023

De cât ajutor financiar extern are nevoie Ucraina în 2024 – estimarea FMI

By
  • 17
  • 0

Ucraina are nevoie anul viitor de un ajutor de 37,3 miliarde de dolari (peste 34 de miliarde de euro) pentru menţinerea stabilităţii financiare, potrivit unei estimări a Fondului Monetar Internaţional (FMI) publicate miercuri de Ministerul ucrainean de Finanţe.

Cetateni din Kiev, dupa un atac rusescFoto: Oleksii Chumachenko / AFP / Profimedia

Sosirea „la timp” a ajutorului financiar oferit Ucrainei de partenerii internaţionali este „vitală” pentru a menţine pe linia de plutire economia acestei ţări în timp ce continuă agresiunea militară rusă, a subliniat ministrul ucrainean de finanţe, Serhii Marcenko, scriu agențiile EFE și Agerpres.

Ucraina încheie anul 2023 într-o stare de incertitudine asupra ajutorului financiar promis de acum înainte de SUA şi UE.

În SUA, un nou pachet de asistenţă financiară de 61,4 miliarde de dolari destinat Ucrainei şi pentru care preşedintele democrat Joe Biden a cerut aprobarea Congresului este în…

Citeşte mai mult

Prev Post

Oxford: „Munca remote afectează inovația”

Next Post

EXCLUSIV DINAMO celebrează, miercuri, titlul „buldogilor” de la rugby. Ionuț Popa și Ștefan Demici aduc cupa în platou

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0