Pensiile cresc în 2024, dar încă nu e găsită sursa pentru măriri. Ciolacu „Vom găsi toată suma când vom veni cu legea bugetului”
November 20, 2023

Pensiile cresc în 2024, dar încă nu e găsită sursa pentru măriri. Ciolacu „Vom găsi toată suma când vom veni cu legea bugetului”

By
  • 10
  • 0

Premierul României, Marcel Ciolacu, a garantat, luni seară, că statul are banii necesari pentru două creșteri în 2024, cu toată că tot șeful Executivului a punctat faptul că explicațiile privind toată suma vor fi în legea bugetului de stat.

Premierul Marcel Ciolacu e mulțumit de noua lege a pensiilor FOTO Inquam Photos

Anul viitor va fi o creștere a PIB-ului și nu există această problemă. Am spus clar că există 2 creșteri: 13,8% pentru toată lumea. Șiți că la pensiile speciale, de fapt, nu cresc, pentru că se merge doar pe contribuție și din partea specială va scădea în oglindă suma. Deci e o lege corectă, predictibilă, sustenabilă”, a declarat Marcel Ciolacu, fiind întrebat dacă exista riscul să ajungem la plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii odată cu creșterea de la 1 ianuarie 2024, de 13,8%. 

În schimb, chestionat dacă există în acest moment resursele necesare pentru două măriri, premierul a spus inițial…

Citeşte mai mult

Prev Post

Uleiul de măsline a ajuns să fie legat cu lanțuri în supermarketurile din Spania

Next Post

„Guvernul îi alungă”. Explicațiile lui Răzvan Botea, editor ZF

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0