Iohannis cere un efort coordonat al țărilor UE pentru evacuarea civililor în siguranță din Israel și Fâșia Gaza
October 17, 2023

Iohannis cere un efort coordonat al țărilor UE pentru evacuarea civililor în siguranță din Israel și Fâșia Gaza

By
  • 28
  • 0

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în format videoconferinţă, pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu după atacurile Hamas asupra Israelului.

Klaus Iohannis face apel la un răspuns coordonat al UE în Israel și Gaza FOTO arhivă Adevărul

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, summitul extraordinar a fost convocat de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu scopul de a cristaliza la nivel UE o viziune clară şi unitară privind liniile de acţiune în acest cadru complex, conflictul având consecinţe inclusiv pentru Uniunea Europeană şi cetăţenii europeni.

Liderii europeni au pledat, în cadrul discuţiei, pentru respectarea dreptului internaţional umanitar, evitarea escaladării conflictului, identificarea de soluţii pentru obţinerea unei păci durabile, în baza soluţiei celor două state, precum şi evitarea tensiunilor şi a exacerbării extremismului la nivelul…

Citeşte mai mult

Prev Post

Știai că și copiii și chiar și bebelușii pot suferi de reumatism? „Avem tendința să credem că reumatismul e asociat cu procesul de îmbătrânire”

Next Post

FC U Craiova are antrenor italian, cine va pregăti echipa lui Mititelu

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0