Egiptul cumpără 170.000 de tone de grâu din România şi Bulgaria, în pofida scăderii preţurilor de către Rusia
September 28, 2023

Egiptul cumpără 170.000 de tone de grâu din România şi Bulgaria, în pofida scăderii preţurilor de către Rusia

By
  • 19
  • 0

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a anunţat că a cumpărat o cantitate de 170.000 de tone de grâu din România şi Bulgaria, la o licitaţie internaţională.

Recolta de grauFoto: Anatolii Stepanov / AFP / Profimedia

Achiziţia cuprinde 60.000 tone de grâu din România, care va fi livrat în perioada 10-20 noiembrie, şi 110.000 tone de grâu din România şi Bulgaria, care va fi livrat în perioada 21-30 noiembrie.

Grâul european continuă să fie preferat în Egipt, în condiţiile în care un plafon de preţ neoficial afectează competitivitatea grâului rusesc, relatează joi agențiile Reuters și Agerpres.

Traderii spun că autorităţile de la Moscova impun neoficial un preţ minim de export de 270 dolari pe tonă free-on-board (FOB) la licitaţiile internaţionale, pentru a limita exporturile şi a ţine sub control preţurile pe piaţa…

Citeşte mai mult

Prev Post

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Rectificarea bugetară se va face, cel mai probabil, în luna noiembrie

Next Post

Gigi Becali regretă că l-a transferat pe Vlad Chiricheș la FCSB

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0