Rusia susține că influența Ucrainei asupra pieței grâului este exagerată / Plus „toxine radioactive” provenite de la „armele occidentale”
September 7, 2023

Rusia susține că influența Ucrainei asupra pieței grâului este exagerată / Plus „toxine radioactive” provenite de la „armele occidentale”

By
  • 10
  • 0

Rusia folosește rețelele de socializare pentru a încerca să minimalizeze influența industriei grâului din Ucraina, susținând că aceasta reprezintă mai puțin de 5% din exporturile mondiale de grâu, potrivit Sky News.

Transport de grau ucrainean prin portul ConstantaFoto: Thomas Trutschel / DPA / Profimedia

De asemenea, susține că ponderea este mai mică din cauza contaminării cu „toxine radioactive” provenite de la armele occidentale.

Un raport al guvernului american din 2022 arată că numai grâul din Ucraina valorează 9% din piața mondială, iar uleiul de floarea-soarelui din această țară reprezintă 46%, iar cel de rapiță 20%.

Această decizie vine după discuții continue cu privire la acordul privind cerealele din Marea Neagră, care a eșuat la începutul acestui an și care ar fi permis Ucrainei să exporte recolte prin porturile sale maritime.

Citeşte mai mult

Prev Post

Iohannis, noi precizări despre drona căzută în România: Am informat aliații NATO. În situația de război la graniță avem o situație fluidă

Next Post

Controversele din jurul Arhiepiscopului Teodosie: cum a ajuns să aibă legături cu AUR și cu Șoșoacă

post-bars

Leave a Comment