Pianul lui Freddie Mercury și manuscrisul celebrului hit ”Bohemian Rhapsody”, vândute la licitație / Ar fi putut fi „Mongolian Rhapsody”
September 6, 2023

Pianul lui Freddie Mercury și manuscrisul celebrului hit ”Bohemian Rhapsody”, vândute la licitație / Ar fi putut fi „Mongolian Rhapsody”

By
  • 40
  • 0

Pianul lui Freddie Mercury, la care acesta a compus aproape toate lucrările sale de la „Bohemian Rhapsody” încoace, a fost vândut cu 1,742 milioane de lire sterline (2 milioane de euro) la licitația organizată miercuri seară la Sotheby’s din Londra, potrivit AFP.

Pianul Yamaha la care Freddie Mercury a compus hiturile Queen, inclusiv Bohemian RhapsodyFoto: Philip Dethlefs / DPA / Profimedia

Această sumă a fost sub estimarea publicată de casa de licitații, între două și trei milioane de lire sterline (2,3 și 3,5 milioane de euro). Pianul Yamaha a fost cumpărat pentru o mie de lire sterline de Freddie Mercury în 1975.

De asemenea, manuscrisul celebrului hit ”Bohemian Rhaposdy” al trupei Queen, scris de mână de Freddie Mercury, a fost vândut cu 1,3 milioane de lire sterline (1,6 milioane de euro).

Aceste 15 pagini, scrise în creion și cu pixul pe o hârtie pe care se află efigia unei companii aeriene, ”British Midland Airways”, acum…

Citeşte mai mult

Prev Post

Iohannis: România a oferit ruta principală pentru exportul cerealelor ucrainene

Next Post

Declarația comună a celui de-al VIII-lea Summit al Inițiativei celor Trei Mări. Ce au decis statele membre

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0