Asaltul Capitoliului: 22 de ani de închisoare pentru un lider al extremei drepte americane / „Liderul suprem al conspirației”
September 6, 2023

Asaltul Capitoliului: 22 de ani de închisoare pentru un lider al extremei drepte americane / „Liderul suprem al conspirației”

By
  • 44
  • 0

Fostul lider al grupării americane de extremă dreapta Proud Boys, Enrique Tarrio, a fost condamnat marți la 22 de ani de închisoare, cea mai mare pedeapsă pronunțată pentru asaltul asupra Capitoliului din Washington, la 6 ianuarie 2021, potrivit AFP.

asaltul asupra Capitoliului american din 6 ianuarie 2021Foto: Ardavan Roozbeh / Zuma Press / Profimedia

Spre deosebire de ceilalți inculpați condamnați în același timp cu el, în luna mai, Enrique Tarrio, împotriva căruia acuzarea ceruse 33 de ani de închisoare, nu se afla la Washington în acea zi fatidică.

Însă judecătorul Timothy Kelly a constatat că „domnul Tarrio a fost liderul suprem al conspirației”pentru a împiedica certificarea victoriei democratului Joe Biden în fața președintelui republican în exercițiu Donald Trump.

Până acum, cea mai mare pedeeapsă a fost cea a lui Ethan Nordean, unul dintre liderii grupării de extremă dreapta Proud Boys, care a fost condamnat vineri la 18 ani…

Citeşte mai mult

Prev Post

Iohannis: Ştiu exact cine, când şi ce trebuie să facă dacă pică ceva pe pământ NATO

Next Post

Sorana Cîrstea IESE din sferturile de la US Open! A fost învinsă

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0