Discuţiile purtate cu autorii loviturii de stat din Niger au fost “dificile” (responsabil SUA)
August 8, 2023

Discuţiile purtate cu autorii loviturii de stat din Niger au fost “dificile” (responsabil SUA)

By
  • 24
  • 0

Subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, a declarat luni că s-a întâlnit la Niamey cu autorii loviturii de stat din Niger cu care a avut discuţii “dificile” care nu au dus la o soluţie negociată, relatează AFP.

Victoria NulandFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

“Aceste discuţii au fost extrem de sincere şi pe moment destul de dificile”, a declarat presei Victoria Nuland, potrivit căreia militarii care au preluat puterea la Niamey sunt conştienţi de “riscurile” unei alianţe cu Rusia.

Numărul doi al diplomaţiei americane a menţionat că s-a întâlnit cu generalul de brigadă Moussa Salaou Barmou, noul şef de stat major al armatei, şi cu alţi oficiali, dar nu a avut întrevederi cu comandantul militarilor aflaţi la putere, generalul Abdourahamane Tiani, sau cu preşedintele răsturnat de la putere, Mohamed Bazoum.

Victoria Nuland a spus că a propus “numeroase opţiuni” pentru a pune capăt loviturii de stat precum şi “bunele oficii” ale…

Citeşte mai mult

Prev Post

Noi clinciuri între sindicate și Coaliție: „Un atac mișelesc la funcția publică”

Next Post

Rapid, OPRITĂ la Voluntari! Ilfovenii produc surpriza

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0