​Nigerul îşi închide spaţiul aerian în faţa ameninţării unei intervenţii a ţărilor vecine
August 7, 2023

​Nigerul îşi închide spaţiul aerian în faţa ameninţării unei intervenţii a ţărilor vecine

By
  • 49
  • 0

Nigerul a anunţat duminică închiderea spaţiului său aerian în faţa ameninţării crescute a unei intervenţiei din partea ţărilor vecine, au informat militarii care au preluat puterea la Niamey, transmite AFP.

Puci militar în NigerFoto: AFP / AFP / Profimedia

Lovitura de stat din Niger ar putea avea consecințe economice de amploare pentru guvernul de la Paris. Franța primește mult uraniu din Niger, de care are nevoie pentru cele 56 de reactoare nucleare.

“În faţa ameninţării unei intervenţii care devine din ce în ce mai clară din partea ţărilor vecine, spaţiul aerian nigerian este închis începând din această zi, duminică, (…) până la noi ordine”, indică un comunicat de presă care precizează că “orice tentativă de încălcare a spaţiului aerian” va conduce la “un răspuns viguros şi instantaneu”.

Într-un alt comunicat de presă, Consiliul Naţional pentru Salvarea Patriei (CNSP, care a preluat puterea prin lovitură de stat) afirmă…

Citeşte mai mult

Prev Post

Stănescu: Istoria pensiilor speciale va fi încheiată de actuala coaliție. Angajamentul e pentru reforme reale, nu mimate

Next Post

Farul pierde meciul cu Petrolul! Golul victoriei în minutul 90+3

post-bars

Leave a Comment