Valul de caniculă din Europa se intensifică. Avertismente privind riscul crescut de decese / Harta celor mai fierbinți zone
July 18, 2023

Valul de caniculă din Europa se intensifică. Avertismente privind riscul crescut de decese / Harta celor mai fierbinți zone

By
  • 52
  • 0

Organizaţia Meteorologică Mondială a avertizat marţi asupra unui risc crescut de decese, în condiţiile în care valurile de căldură şi vremea extremă au cuprins planeta din trei părţi: Europa, Asia şi Statele Unite, scrie Reuters.

RomaFoto: Luciano Mortula | Dreamstime.com

În condiţiile în care temperaturile extrem de ridicate afectează Europa în plin sezon turistic, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) a anunţat marţi că valul de căldură din emisfera nordică se va intensifica în următoarele zile şi a avertizat asupra unui risc crescut pentru sănătate.

  • „Temperaturile din America de Nord, Asia şi din întreaga Africă de Nord şi Marea Mediterană vor depăşi 40°C timp de mai multe zile la rând în această săptămână, pe măsură ce valul de căldură se va intensifica”, a transmis Organizaţia Meteorologică Mondială.

De asemenea, temperaturile minime nocturne ar urma să atingă noi maxime, a precizat OMM, avertizând…

Citeşte mai mult

Prev Post

Boc: Guvernul promite că MIPE va achita restanțele din fonduri europene până la 1 septembrie

Next Post

Concluziile lui Iohannis după Summitul UE-CELAC. Ce mesaj a transmis șeful statului

post-bars

Leave a Comment