Impactul sectorului tutunului în economia României. Cum poate afecta nerespectarea calendarului de majorare a accizelor aderarea la Schengen
July 12, 2023

Impactul sectorului tutunului în economia României. Cum poate afecta nerespectarea calendarului de majorare a accizelor aderarea la Schengen

By
  • 17
  • 0

  • În primele cinci luni ale anului, exporturile de țigarete și produse din tutun încălzit sunt printre cele care au crescut cel mai mult.
  • BAT, JTI, PMI și Imperial Tobacco au investit până acum în România circa 1,8 miliarde de euro și virează anual la buget aproximativ 4 miliarde de euro.
  • Nerespectarea calendarului de majorare a accizelor va dăuna bugetului și aderării la Schengen.

Sectorul tutunului influențează foarte mult economia României, precum și aderarea acesteia la Schengen. Ultimele date INS confirmă că în primele cinci luni ale anului exporturile de țigarete și produse din tutun încălzit sunt printre cele care au crescut cel mai mult.

BAT, JTI, PMI și Imperial Tobacco au investit până acum în România circa 1,8 miliarde de euro și virează anual la buget aproximativ 4 miliarde de euro, însemnând accize, TVA și alte taxe și impozite.

Conform datelor INS, exporturile de produse din tutun au fost în 2022 de 1,48 miliarde euro, iar importurile de…

Citeşte mai mult

Prev Post

David Popovici și-a ales facultatea unde va studia din toamnă.

Next Post

Iohannis: Pentru orice ameninţare care ar putea afecta România, NATO are un răspuns pe măsură

post-bars

Leave a Comment