China restricționează exportul în Occident a două metale necesare producerii semiconductorilor
July 5, 2023

China restricționează exportul în Occident a două metale necesare producerii semiconductorilor

By
  • 29
  • 0

  • China a introdus restricţii la exporturile de galiu și germaniu, două metale utilizate pentru fabricarea de semiconductori şi alte echipamente electronice.
  • Măsura este o replică la restricționarea de către SUA și alte câteva state occidentale a vânzărilor de echipamente pentru fabricarea semiconductorilor către companii chineze.
  • Controalele pe care China le-a realizat vor intra în vigoare de la 1 august.

China va controla exporturile unor metale utilizate pe scară largă în industria semiconductoarelor, a anunțat Ministerul Comerțului, scrie Reuters. Controalele, despre care China a spus că au drept scop protejarea securității și intereselor naționale, vor cere exportatorilor să solicite permisiunea de a expedia unele produse cu galiu și germaniu.

Mișcarea de a gestiona exporturile elementelor rare pe care Beijingul le clasifică drept strategice vine în momentul în care Washingtonul analizează noi restricții privind transportul de microcipuri de înaltă…

Citeşte mai mult

Prev Post

Cine e cel mai bun din tenis, Roger Federer sau Novak Djokovic

Next Post

Politicieni îmbogățiți din nunți și botezuri. Sumele uriașe care le-au intrat în conturi

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0