Ciolacu vrea strategie comună cu Bulgaria pentru aderarea la Schengen. Discuție cu omologul de la Sofia
June 24, 2023

Ciolacu vrea strategie comună cu Bulgaria pentru aderarea la Schengen. Discuție cu omologul de la Sofia

By
  • 56
  • 0

Premierul României a anunțat că a discutat cu omologul de la Sofia, Nikolai Denkov, despre cooperarea economică, cea privind frontierele, dar mai ales despre modul cum să abordeze tema aderării la Spațiul Schengen.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos

O bună convorbire telefonică cu Nikolai Denkov, noul premier din Bulgaria. Am discutat despre relațiile bilaterale româno-bulgare, întărirea pozițiilor noastre în interiorul UE, cooperarea la nive de frontiere, relațiile economice și o strategie comună privind aderarea la Schengen”, punctează Marcel Ciolacu, într-un mesaj pe Twitter.

Un articol publicat de Euractiv arată că instituțiile europene se pregătesc să admite România și Bulgaria în Schengen în  acest an. Mai exact, controalele aeriene vor fi eliminate în luna octombrie, în timp ce controalele la frontierele terestre în ianuarie 2024.

Sursa citată arată că Bulgaria are șanse să adere la 

Citeşte mai mult

Prev Post

CEO-ul Airbnb susține că inteligența artificială va deschide calea pentru „milioane de startup-uri” în loc să înlocuiască locurile de muncă

Next Post

VIDEO Apelul „generalului Armagheddon” către mercenarii Wagner, filmat cu spatele la un perete și un pistol automat în mână: „Vă cer să vă opriți”

post-bars

Leave a Comment