Tragi un pui de somn în timpul zilei? Ce se întâmplă cu creierul în timpul siestei
June 20, 2023

Tragi un pui de somn în timpul zilei? Ce se întâmplă cu creierul în timpul siestei

By
  • 56
  • 0

Un somn scurt în timpul zilei poate întârzia micșorarea creierului, care apare mai repede la persoanele cu boli neurodegenerative și îl menține sănătos pe măsură ce înaintăm în vârstă, arată un nou studiu citat de The Guardian.

Somn în timpul zileiFoto: Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia

Cercetătorii sugerează că un somn scurt în timpul zilei poate menține sănătatea creierului pe măsură ce îmbătrânește, după ce au descoperit că siesta pare să fie asociată cu un volum mai mare al celui mai important organ.

În timp ce cercetările anterioare au sugerat că somnul prelungit ar putea fi un simptom timpuriu al bolii Alzheimer, alte studii au arătat că un somn scurt poate îmbunătăți capacitatea de învățare a oamenilor.

Acum, cercetătorii spun că au găsit dovezi care sugerează că somnul poate ajuta la protejarea împotriva micșorării creierului, un proces care apare odată cu vârsta.

Acesta este accelerat la…

Citeşte mai mult

Prev Post

Ciolacu: Nu a fost niciun scandal privind numirea lui Abrudean / Cine ia decizia privind noul secretar general al Guvernului

Next Post

Vătăjelu a plecat de la Universitatea Craiova, unde poate juca

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0