Ciolacu cere un plan pentru aderarea la Schengen miniștrilor Predoiu și Odobescu
June 16, 2023

Ciolacu cere un plan pentru aderarea la Schengen miniștrilor Predoiu și Odobescu

By
  • 38
  • 0

Noul premier a declarat, potrivit Euractiv, că le va cere miniștrilor liberali un plan extins pentru obținerea votului Austriei privind aderarea la Schengen.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Îi voi ruga pe noul ministru de Interne [Cătălin Predoiu] și noua ministră a Afacerilor Externe [Luminita Odobescu] să prezinte un plan extins în lunile care urmează, pentru a vedea ce se poate face pentru a schimba veto-ul folosit de guvernul de dreapta din Austria”, a declarat Marcel Ciolacu într-un interviu pentru EURACTIV.

În același timp, noul premier a susținut că „am avut o șansă anul trecut, dar cei responsabili au ratat această ocazie”, precizând că actualul Executiv nu va renunța, dar refuzând să dea un termen pentru a nu crea „false așteptări”. 

Potrivit sursei citate, Ciolacu a adăugat de altfel și că România ar trebui să învețe din greșelile de anul trecut, subliniind schimbarea miniștrilor responsabili de…

Citeşte mai mult

Prev Post

Podium în Campionatul European de Raliuri

Next Post

Michael Jordan „își vinde acțiunile de la Charlotte Hornets pentru 3 miliarde de dolari”, după 13 ani în care a fost proprietar majoritar

post-bars

Leave a Comment