Poți să iei holeră dacă mergi la mare? Există cu adevărat vreun risc în Marea Neagră după distrugerea barajului din Ucraina?
June 15, 2023

Poți să iei holeră dacă mergi la mare? Există cu adevărat vreun risc în Marea Neagră după distrugerea barajului din Ucraina?

By
  • 59
  • 0

​Este sezonul vacanțelor sau măcar al weekendurilor petrecute la mare, însă după recentul avertisment al Organizației Mondiale a Sănătății privind riscul transmiterii holerei sau al altor boli după distrugerea barajului Kavokha din Ucraina, s-a declanșat o veritabilă isterie, iar mulți români se întreabă dacă mai este sigur să meargă acum la Marea Neagră, indiferent dacă vorbim despre litoralul românesc, cel bulgăresc sau cel turcesc.

La mareFoto: Masezdromaderi / Dreamstime.com

Există însă cu adevărat riscul de a te îmbolnăvi de holeră sau de alte boli transmise prin apă dacă mergi acum sau peste o săptămână la mare? Ce înseamnă de fapt avertismentul OMS? Căutăm răspunsurile împreună cu dr. Adrian Marinescu, medic primar infecționist și directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.

Avertismentul OMS înseamnă un risc potențial: „Oamenii se pot duce la mare liniștiți”

Barajul Kavokha din Herson…

Citeşte mai mult

Prev Post

Victorie acasă cu Danemarca la VOLEI masculin! Cu Portugalia

Next Post

Concertele lui Beyoncé „au crescut” inflația suedeză. Ce spun economiștii

post-bars

Leave a Comment