Ministrul Justiției din Ungaria: România face o treabă extraordinară la paza graniţelor. Merita aderarea la Schengen
January 8, 2023

Ministrul Justiției din Ungaria: România face o treabă extraordinară la paza graniţelor. Merita aderarea la Schengen

By
  • 110
  • 0

Ministrul Justiţiei din Ungaria, Varga Judit, a declarat că România ar fi meritat aderarea la Schengen, întrucât “face o treabă extraordinară” în ceea ce priveşte paza graniţelor, informează Agerpres.

“Ungaria, anul trecut, a oprit peste 260 de tentative de trecere frauduloasă a graniţelor şi dacă ar veni presiunea şi din partea României, atunci nu am putea face faţă. România face o treabă extraordinară în ceea ce priveşte paza graniţelor şi din acest motiv poziţia Guvernului Ungariei este că România ar fi meritat aderarea la Schengen. Începe un nou an, noi oportunităţi şi Ungaria este deschisă către un dialog pragmatic”, a declarat Varga Judit.

Aceasta a venit astăzi în localitatea harghiteană Siculeni, unde a avut loc comemorarea secuilor ucişi de trupele imperiale austriece în 1764.

Varga Judit a vorbit şi despre războiul din Ucraina, în care “taţi, mame şi copii suferă” şi a pledat pentru un parteneriat strategic puternic între România şi Ungaria, care să rezolve, pe lângă problema migraţiei, şi provocările generate de criza economică şi criza energetică.

“Trebuie să căutăm şi să găsim acele puncte de conexiune în aceste vremuri grele şi pline de provocări. Din partea Guvernului Ungariei şi (a Guvernului – n. red.) României există o necesitate foarte puternică de a exista un parteneriat strategic. Acesta poate fi avantajos pentru ambele părţi în rezolvarea celor trei mari provocări: adică provocarea economică, siguranţa energetică şi migraţia. Am văzut că Bruxelles-ul nu a gestionat bine nu numai problemele economice, ci şi problema energetică a fost gestionată prost şi astfel a dus Europa într-o criză economică. Şi în această umbră a recesiunii, totuşi relaţiile comerciale au doborât recorduri între cele două ţări”, a arătat ministrul Justiţiei din Ungaria.

Varga Judit a făcut referire şi la acordul semnat la sfârşitul anului trecut între Azerbaidjan, Georgia, România şi Ungaria în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi şi le-a mulţumit partenerilor pentru colaborare.

Ministrul Justiţiei din Ungaria a participat la evenimentul comemorativ de la Siculeni alături de Potapi Arpad Janos, secretar de stat, responsabil cu politica de solidaritate naţională în Guvernul de la Budapesta, de consulul general al Ungariei la Miercurea-Ciuc, Toth Laszlo, precum şi de ministrul Mediului din Guvernul României, Tanczos Barna.

 

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ministrul-justitiei-din-ungaria-romania-face-o-treaba-extraordinara-la-paza-granitelor-merita-aderarea-la-schengen-2207845.

Prev Post

Tentativă a mercenarilor Wagner de a încercui orașul Bahmut. Rușii susțin că au ucis 600 de militari ucraineni într-un atac cu rachete

Next Post

Ministrul maghiar al Justiției în Harghita: Trebuie să păstraţi cultura, tradiţiile şi să asiguraţi viitorul maghiar al Ardealului

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0