Economiştii bulgari: Niciun stat membru UE nu a intrat în zona euro cu un salariu minim mai mic de 500 euro
April 1, 2024

Economiştii bulgari: Niciun stat membru UE nu a intrat în zona euro cu un salariu minim mai mic de 500 euro

By
  • 18
  • 0

În condiţiile în care Bulgaria se confruntă cu dificultăţi economice, economiştii subliniază poziţia inferioară a ţării în Uniunea Europeană, în special în ceea ce priveşte puterea de cumpărare, scrie Agerpres citând publicația bulgară Novinite.

Bani cash euroFoto: Elmar Gubisch / Panthermedia / Profimedia

Conform celor mai recente date Eurostat, Bulgaria este pe ultimul loc în UE, un indicator îngrijorător al situaţiei sale economice.

Economiştii atrag atenţia asupra unei disparităţi critice: niciun stat membru UE nu a intrat în zona euro cu un salariu minim mai mic de 500 euro. Această realitate tranşantă subliniază dificultăţile economice cu care se confruntă Bulgaria şi subliniază necesitatea unei îmbunătăţiri semnificative pentru a reduce decalajul faţă de statele europene.

Vasil Velev, preşedintele Asociaţiei Capitalului Industrial, şi-a exprimat temerile privind creşterea redusă a economiei bulgare comparativ cu alte…

Citeşte mai mult

Prev Post

Ciolacu, întrevedere cu primarul din Chișinău. Ceban și-a exprimat recunoștința privind sprijinul pentru integrarea europeană a R. Moldova

Next Post

Google a fost de acord să șteargă miliarde de înregistrări

post-bars

Leave a Comment