Europa acuză Meta: colectarea datelor pe Facebook și Instagram este „masivă” și „ilegală”
March 1, 2024

Europa acuză Meta: colectarea datelor pe Facebook și Instagram este „masivă” și „ilegală”

By
  • 15
  • 0

Compania Meta ajunge din nou sub acuzație, problema fiind de data aceasta o operațiune „masivă” și „ilegală” de colectare a datelor a sute de milioane de utilizatori, potrivit Il Corriere della Sera, citat de Rador Radio România.

Logo MetaFoto: Shutterstock

Joi dimineață, relatează Reuters, compania lui Mark Zuckerberg a primit plângeri privind gestionarea vieții private a cetățenilor din opt grupuri de consumatori din Uniunea Europeană şi cererea de a lua măsuri împotriva companiei pentru presupusa încălcare a regulilor, atunci când datele utilizatorului vor fi recuperate.

Țările care solicită intervenția prin autoritățile respective care supraveghează și protejează utilizatorii și datele acestora sunt Danemarca, Grecia, Franța, Norvegia, Cehia, Slovacia, Slovenia și Spania.

Potrivit organizațiilor consumatorilor, Meta nu respectă GDPR. Ursula Pachl, director general adjunct al Organizației Europene a Consumatorilor (BEUC, care…

Citeşte mai mult

Prev Post

Promovarea femeilor la vârful politicii: promisiunile, contrazise de cifre

Next Post

FCSB, victorie la limită cu FC Voluntari. Liderul Superligii a revenit de la 0-1 și a refăcut distanța de zece puncte față de Rapid

post-bars

Leave a Comment