ISW: Rusia exploatează naționalismul de extremă dreaptă în Europa. Exemplul Claudiu Târziu de la AUR
January 31, 2024

ISW: Rusia exploatează naționalismul de extremă dreaptă în Europa. Exemplul Claudiu Târziu de la AUR

By
  • 21
  • 0

Rusia profită de revendicările tot mai vocale ale mișcărilor naționaliste europene de extremă dreapta asupra teritoriului ucrainean, susține Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în evaluarea sa din 29 ianuarie.

Claudiu Târziu Foto Facebook

Mișcările de extremă dreapta din Ungaria și România au stârnit îngrijorare săptămâna trecută, după ce liderii partidelor din țările respective au revendicat părți din teritoriul ucrainean.

Claudiu Târziu, unul dintre liderii partidului de extremă-dreapta din România, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), a declarat că țara sa ar trebui să se “reunească” cu Republica Moldova și cu regiunile de frontieră ucrainene din Basarabia, Bucovina de Nord și Transcarpatia.

Comentarii similare a făcut și liderul maghiar de extremă dreapta Laszlo Toroczkai, care a spus că Ungaria ar trebui să revendice Transcarpatia dacă Ucraina pierde războiul cu Rusia.

Transcarpatia este regiunea cea…

Citeşte mai mult

Prev Post

Grindeanu, invitație pentru Mircea Geoană? „Dacă vrea să fie candidat PSD la prezidențiale, să revină în partid”

Next Post

Turcia ar putea reintra în programul F-35, dacă abandonează sistemul S-400, susține Victoria Nuland

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0