Adrian Năstase, în centrul unui scandal, după ce a fost acuzat că a expus tablouri false la MNAR: „retrag din expoziție toate lucrările”
January 26, 2024

Adrian Năstase, în centrul unui scandal, după ce a fost acuzat că a expus tablouri false la MNAR: „retrag din expoziție toate lucrările”

By
  • 16
  • 0

Fostul premier Adrian Năstase a anunțat, vineri, 26 ianuarie, că își retrage tablourile din expoziția „Victor Brauner. Între oniric si ocult”, de la Muzeul Național de Artă al României, după ce a fost acuzat de critici de artă că o parte dintre acestea sunt falsuri. Preşedintele Asociaţiei Experţilor şi Evaluatorilor de Artă din România (AEEAR), Pavel Şuşară, a solicitat intervenţia Ministerului Culturii pentru „clarificarea şi eliminarea” problemei.  

Adrian Năstase: Am crezut, cu naivitate, că mă bucur de un anumit respect Foto: Facebook

Se spune că Deng  Xiaoping a avut o anumită strategie în legătură cu evenimentele din Piața Tiananmen . Aceea de a aștepta pentru a-i afla pe cei care îi erau împotrivă . Am decis, initial, să procedez la fel in legătură cu atacurile la adresa lucrărilor Brauner, din colectia mea, incluse în expoziția de la MNAR. Am așteptat, cum era normal, ca direcția muzeului – cea care…

Citeşte mai mult

Prev Post

ONU şi UE condamnă prima execuţie prin inhalare de azot din SUA: „Deosebit de crudă” / „Ar putea echivala cu tortura”

Next Post

VIDEO Putin inaugurează construcţia unui nou spărgător de gheaţă nuclear. Se va numi Leningrad

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0