România ar putea lua în considerare decuplarea de Bulgaria pentru aderarea la Schengen – Marcel Ciolacu
November 7, 2023

România ar putea lua în considerare decuplarea de Bulgaria pentru aderarea la Schengen – Marcel Ciolacu

By
  • 27
  • 0

Bucureștiul ar putea lua în considerare decuplarea de Sofia pentru aderarea la spațiul Schengen dacă negocierile ar indica un rezultat favorabil, a declarat premierul Marcel Ciolacu într-un interviu acordat Bloomberg.

SchengenFoto: Dreamstime

În interviul acordat Bloomberg la București, Marcel Ciolacu a catalogat drept o „profundă nedreptate” decizia Austriei de a ține România la poarta Schengen, alături de Bulgaria, împiedicată atât de Austria, cât și de Olanda să intre în spațiul european de liberă circulație.

Premierul a spus că va cere Spaniei – țară care până la finalul anului deține președinția rotativă a Consiliului UE – să organizeze o ședință extraordinară a consiliului JAI în luna decembrie pentru a reexamina candidatura României la Schengen.

Marcel Ciolacu a mai spus că Bucureștiul ar putea, de asemenea, să ia în considerare decuplarea de Bulgaria, dacă negocierile ar indica un rezultat mai bun.

Aderarea României…

Citeşte mai mult

Prev Post

David Popovici, la patru probe la Naţionalele în bazin scurt

Next Post

Devine din ce în ce mai greu să fii antreprenor. Cu ce noi provocări se confruntă companiile

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0