Numărul românilor care merg să lucreze în străinătate a crescut la peste 400.000, potrivit INS
September 30, 2023

Numărul românilor care merg să lucreze în străinătate a crescut la peste 400.000, potrivit INS

By
  • 16
  • 0

Nu doar tinerii pleacă, ci și cei maturi, în căutarea unui job mai bine plătit. Românii care fac naveta în afara țării la muncă depășesc 400.000, cu circa 200.000 mai mult decât acum 10 ani, arată datele INS consultate de HotNews.

Oameni fericitiFoto: – / Wavebreak / Profimedia

Înafara celor plecați la muncă în afară mai sunt și românii care muncesc în altă localitate decât cea de domiciliu, care reprezentau aproape 30% din forța de muncă ocupată, mai arată datele INS. Și care, față de acum 10 ani, sunt cu 150.000 mai mulți.

Din totalul românilor plecați în străinătate, peste 70% sunt la muncă, 7% sunt la studii, iar restul fie își vizitează familia fie sunt plecați în scop de afaceri, mai arată datele Statisticii.

Bărbații sunt mai mulți decât femeile, iar pe medii de rezidență se pleacă mai mult din urban decât din mediul rural. Cele mai multe plecări în străinătate sunt pentru 9-11 luni . Reamintim că Statistica…

Citeşte mai mult

Prev Post

Cum explică șeful UDMR nesemnarea moțiunii de cenzură: Ar fi fost un joc de imagine pentru unii şi fără niciun rezultat

Next Post

Se introduce educația NUTRIȚIONALĂ în școli?

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0