Luna trecută a fost a cincea cea mai caldă lună iulie în România – În ce orașe au fost cele mai ridicate medii de temperatură
August 4, 2023

Luna trecută a fost a cincea cea mai caldă lună iulie în România – În ce orașe au fost cele mai ridicate medii de temperatură

By
  • 53
  • 0

​Iulie 2023 a adus în România maxime de +42 C și multe nopți cu minime de peste 22 de grade și, per total, luna care s-a încheiat recent a fost a cincea cea mai caldă lună iulie de când există date meteo complete. În ce orașe a fost cel mai cald toată luna? Unde au fost maximele?

CaniculaFoto: Urman Lionel/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Temperatura medie pe țară a lunii iulie 2023 a fost de 22,1 C, la egalitate cu valoarea lunii iulie 2022, prin urmare iulie 2023 se află pe locul cinci în topul celor mai călduroase luni iulie, arată datele trimise către HotNews.ro de Administrația Națională de Meteorologie.

Zimnicea a fost stația meteo cu cea mai ridicată medie din țară luna trecută (+26,7 C), iar la București Filaret și Alexandria media a fost +26,5 C.

Au mai fost câteva stații meteo cu medii de peste 26 C: Turnu Măgurele (26,4 C), Giurgiu (26,3 C), Calafat, Călărași, Roșiorii de Vede.

Cea ma caldă lună iulie de când există…

Citeşte mai mult

Prev Post

Marcel Ciolacu, întâlnire cu ambasadorul Iordaniei la Bucureşti

Next Post

Românii au cheltuit online în 2022 aproape 7 miliarde de euro. Ce și-au cumpărat

post-bars

Leave a Comment