Dilema strategică a Occidentului în promovarea reconcilierii ruso-ucrainene. Ar trebui să fie presat Kievul să cedeze teritoriu în schimbul păcii?
July 12, 2023

Dilema strategică a Occidentului în promovarea reconcilierii ruso-ucrainene. Ar trebui să fie presat Kievul să cedeze teritoriu în schimbul păcii?

By
  • 28
  • 0

Atât Kievul, cât și Occidentul doresc un armistițiu complet și stabil cu Moscova – cât mai curând. De ce și cum interesul național ucrainean contrazice în prezent o încetare a focului cu Rusia este clar: problema Kievului în negocierea cu Moscova este că un acord cu Kremlinul acum nu va duce la restabilirea deplină a integrității teritoriale a Ucrainei. De asemenea, nu va proteja Ucraina de continuarea imperialismului rusesc și a antiucrainismului.

Andreas UmlandFoto: Arhiva personala

În opinia majorității ucrainenilor și a altor est-europeni, a discuta cu actualul guvern rus despre un aranjament convenabil este o pierdere de timp. Doar după o înfrângere zdrobitoare a Rusiei, este fezabilă o înțelegere durabilă între Moscova și Kiev. La fel ca în perioadele anterioare din istoria țaristă și sovietică, un dezastru militar poate declanșa schimbări interne fundamentale în Rusia.

Țările occidentale, precum și alte state de pe glob, se…

Citeşte mai mult

Prev Post

Iohannis: Pentru orice ameninţare care ar putea afecta România, NATO are un răspuns pe măsură

Next Post

Programul la Liga 2! FC Brașov ar putea fi retrogradată

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0