BIOGRAFIE Silvio Berlusconi: Rege al politicii italiene, dar și al gafelor / Cum și-a construit averea mogulul și cum a ajuns în centrul unor scandaluri precum „bunga bunga”
June 12, 2023

BIOGRAFIE Silvio Berlusconi: Rege al politicii italiene, dar și al gafelor / Cum și-a construit averea mogulul și cum a ajuns în centrul unor scandaluri precum „bunga bunga”

By
  • 30
  • 0

Puţini italieni au exercitat mai multă influenţă şi au atras mai multă notorietate decât Silvio Berlusconi: om de afaceri miliardar, deţinând un imperiu media, a fost de patru ori prim-ministru şi a fost membru al Parlamentului European. Silvio Berlusconi nu a fost străin de scandaluri, probleme cu justiţia şi probleme serioase de sănătate, dar cumva a reuşit să le facă faţă şi să revină de fiecare dată, impunându-se ca o figură controversată inclusiv pe plan internaţional.

Silvio Berlusconi, poate cea mai controversată figură publică din ItaliaFoto: Gabriel BOUYS / AFP / Profimedia

Berlusconi a murit luni la spitalul San Raffaele din Milano la vârsta de 86 de ani.

Născut la 29 septembrie 1936 la Milano, Berlusconi era copil în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La fel ca mulţi tineri din Milano, a fost evacuat şi a locuit cu mama sa într-un sat aflat la o anumită distanţă de oraş. Şi-a început cariera vânzând…

Citeşte mai mult

Prev Post

Aurescu explică, într-un articol din Politico, de ce România vrea ca deciziile importante în UE să se ia cu majoritate

Next Post

Care a fost cea mai grea cursă din cariera Elisabetei Lipă

post-bars

Leave a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0