Un investitor crede că urmează „extincția criptomonedelor”: în ce investește pentru a se proteja de criză
January 6, 2023

Un investitor crede că urmează „extincția criptomonedelor”: în ce investește pentru a se proteja de criză

By
  • 119
  • 0

După ce criptomonedele au înregistrat scăderi masive de prețuri, iar industria a fost lovită de încă un faliment răsunător, cel al platformei de tranzacționare FTX, din ce în ce mai mulți vorbesc despre „iarna cripto”. Un investitor, care a prezis și criza economică din 2008, are însă o altă părere despre mersul industrie.

Peter Schiff este CEO și Chief Global Strategist al companiei specializate în administrarea investițiilor Euro Pacific Capital. Acesta consideră că expresia „iarna cripto” nu este una potrivită pentru a descrie situația și vine cu o variantă ceva mai prăpăstioasă.

”Aceasta nu este o iarnă cripto, deoarece ar implica și venirea primăverii pentru industrie. De asemenea, nu este nici o epocă de gheață, pentru că până și aceasta ajunge la un final” , precizează Peter Schiff, care consideră că are loc „extincția cripto”.

Acesta este un avertisment serios venit din partea lui Schiff, însă nu este primul. Anul trecut, când Bitcoin a crescut puternic peste 50.000 de dolari, a menționat că dacă „o creștere temporară până la 100.000 de dolari este posibilă, o permanentă cădere către 0 este inevitabilă”, conform finance.yahoo.com.

În ceea ce privește investițiile preferate de business-ul condus de către Schiff, datele arată că Euro Pacific Asset Management își concentrează investițiile în active precum aurul, companii precum gigantul din industria de tutun British American Tobacco sau companii din domeniul agricol.

Sursa: https://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/292840/un-investitor-crede-ca-urmeaza-extinctia-criptomonedelor-in-ce-investeste-pentru-a-se-proteja-de-criza.html.

Prev Post

Deficitul bugetar a ajuns la 4,2% din PIB. Statul a încasat însă mult mai mulți bani ca anul trecut

Next Post

Dobânzile românilor la credite: cum au crescut anul acesta și ce se întâmplă cu IRCC la început de 2023

post-bars

Leave a Comment